Distribuie aceste articol!
Pin It

73498006 1196664103852596 7105595170107686912 n Atacul de panică poate fi mortal?

Niciodată nu veți muri din atac de panică, acesta accelerează funcțiile organismului și ceea ce simțiți indiferent unde este localizat , aparat digestiv, respirator sau cardiovascular este doar o exacerbare a funcțiilor normale.

Mai periculoasă decât starea maximă a atacului de panică este perioada de acalmie de după, atunci când parcă toate gândurile năvălesc asupra minții voastre întrebându-vă și analizând ceea ce sa întâmplat cu voi.

Deci atacul de panică nu poate fi mortal însă depresia este iar legătura între cele două este una foarte mare iar timpul de trecere din una în alta este foarte scurt.

Acest lucru înseamnă că dacă nu veți interveni major și imediat asupra atacului de panică și aici nu mă refer la perfuziile cu calciu sau medicamentele care vă liniștesc ci asupra identificării triggerului care determină atacul de panică precum și problema veche trecut , trauma care este de fapt redeclanșată în subconștient de acest trigger veți trece imediat în ceea ce se numește anxietate iar apoi mai repede decât vă imaginați în depresie.

Cu siguranță anxietatea este un termen foarte vehiculat azi și neluat în seamă pentru că, considerați că toată lumea are această problemă datorită stressului social iar diversele medicamentele luate zi de zi doar așa să vă liniștească indiferent că sunt naturiste sau farmaceutice vă fac să treceți peste peste aceste probleme de zi cu zi.

Adevărul este că vă apropiați cu pași rapizi de ceea ce înseamnă depresia iar aceasta este o boală care se termină de foarte multe ori cu suicid.

Vă rog să înțelegeți și să acționați ca atare atunci când apare pentru prima dată atacul de panică care chiar dacă este pentru prima dată acesta semnalizează faptul că problemele psihice sunt deja instalate iar acesta este semnalul de alarmă că trebuie să interveniți asupra problemelor psihice nicidecum asupra celor fizice.

Cabinet Psihoterapie și psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie