Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nCând niciodată nu e prea târziu devine prea târziu!

Niciodată bolile psihice nu apar din senin și niciodată problemele umane nu apar dintr-o dată.

Prea multe simptome evidente sunt ignorate cu bună știință până când inevitabilul se întâmplă dar nu se întâmplă ușor ci în cea mai explozivă formă de nevindecat.

Gândiți-vă metaforic la un arc pe care îl comprimați și care vă avertizează continuu că vă apropiați de limita maximă, apoi că ați depășit limita maximă iar în cele din urmă avarie iar când acesta se va decomprima nimic în calea lui nu îl poate opri.

Toate bolile psihice încep cu niște gânduri, gânduri care devin repetitive.

Apoi apar neliniștile, agitația, stările de nervozitate, irascibilitate necontrolată.

Toate acestea sunt puse pe baza faptului că sunteți oameni activi, cu planuri și nevoi.

Apoi apar insomniile, oboseala cronică, greșelile repetitive făcute în viața de zi cu zi pe baza neatenției fiind distrași de gândurile impregnate deja în modul vostru de viață și bine-nțeles somnului precar.

Aceste lucruri sunt la fel ignorate folosind un termen care pare face parte normală din viața unui om și anume stres-ul.

Stresul nu face parte din viața unui om, el fiind responsabil de multe boli fizice catastrofice, însă înainte de apariția bolilor fizice bine-nțeles și indubitabil este faptul că deja sistemul nervos vă este foarte afectat.

România trece prin atacuri de panică, românii au semnat statistic procentul exagerat de mare a prezenței atacurilor de panică în care azi nu mai au nici justificare în a nu ști ce sunt.

Apariția atacurilor de panică nu este un început al problemelor psihice ci ele este o confirmare a bolilor psihice.

Astfel că trecerea lui rapidă în anxietate este inevitabilă iar faptul că azi românii trăiesc cu anxietate ca și cum ar fi absolut normal denotă o inconștiență.

Instalarea depresiei certifică faptul că procesul este ireversibil iar celelalte boli pe care le atribuiți doar nebunilor care par că sunt o categorie aparte, paranoia, schizofrenia, demența nici măcar nu mai contează pentru că în depresie unul dintre gândurile care pun stăpânire pe voi este suicidul.

Vă repet faptul că bolile psihice instalate deja sunt greu tratabile sau aproape nevindecabile și sunt mult mai periculoase decât orice altă boală fizică pe care voi o cunoașteți.

Voi sunteți direct responsabili de sănătatea minții voastre însă în asemenea situații mintea voastră devine cel mai mare dușman tocmai prin faptul că voi credeți că vouă nu vi se poate întâmpla acest lucru.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie