Distribuie aceste articol!
Pin It

60344280 1052398861612455 9033540495325790208 n Când prea târziu devine prea târziu?

Bolile psihice niciodată nu pot apare din senin, întotdeauna sunt niște semnale de alarmă.

Corpul uman are un echilibru format din complexul MINTE-SUFLET-TRUP, iar când acest trio este deranjat într-un fel sau altul apar primele semnale.

Evident că primele semnale vor apare la nivelul comportamentului, agitația, nervozitatea, etc care apoi se reflectă în cele mai simple afecțiuni lipsa somnului, durerile de cap, etc.

Abia apoi corpul reacționează începând cu binecunoscutele boli ale pielii , căderea părului și continuând apoi cu tot ceea ce înseamnă boli fizice.

De foarte multe ori , aproape întotdeauna oamenii spun în cabinet că  “…eu nu am crezut că o să mi se întâmple mie una ca asta”, “eu eram o persoană veselă” , “ eu eram sufletul petrecerii” și multe astfel de lucruri care nicidecum nu pot reflecta adevărul faptului că bolile psihice au apărut dintr-o dată.

Evident ca o scuză apare faptul că au fost pe la toți medicii și au făcut tot felul de controale și tratamente dar de fapt nu le-a găsit nimic astfel se explică faptul că la psihoterapeut ajung atât de târziu.

de fapt se ajunge atât de târziu pentru simplu fapt că nimeni niciodată nu poate accepta că poate avea o problemă la cap, la modul de gândire și bine-nțeles acțiune iar ca scuză majoră de îmbărbătare apare binecunoscuta expresie “ dar ce mă poate învăța pe mine ăla mai bine decât știu eu pentru mine”.

De aceea oamenii ajung prea târziu să poată lupta împotriva afecțiunilor psihice și vă spun din suflet și din experiența cabinetului precum și ștințific demonstrat că în cazul bolilor psihice “niciodată nu este prea târziu” nu are nici o susținere și valabilitate.

Cu siguranță în aceste vremuri nimeni nu mai poate spune că nu știe sau a auzit ce înseamnă insomnii, un atac de panică, anxietate, depresie etc. asfel că nimic nu poate justifica pierderea timpului care înseamnă de fapt pierderea sănătății voastre în cel mai urât mod posibil prin afecțiuni grave psihice crezând că niște medicamente fie că sunt naturiste sau farmaceutice vă vor rezolva aceste probleme sau mai rău că vor dispare de la sine.

Cabine Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie