Distribuie aceste articol!
Pin It

45553269 941347112717631 7647624294880509952 n Cine poate fi afectat de bolile psihice?

Foarte curios dar oamenii cred că oricine se poate îmbolnăvi dar nu ei, mai mult oamenii cred că nebunia este o boală care se adresează doar nebunilor ca și cum aceștia ar fi așa din naștere sau ar fi o specie aparte.

Din păcate adevărul adevărat este că oricine poate înebunii azi indiferent de istoricul familiei din care se trage, de viața pe care a avut-o în trecut, de situația actuală materială , socială, educațională iar acest lucru demonstrează că aceste boli psihice afectează pe oricine demontând subiectul considerat tabu în Romania.

Ce este și mai grav că dacă la unele boli fizice se poate anticipa de ce sa ajuns la ele, în cazul bolilor psihice pe lângă toți facorii care ar putea anticipa apariția lor există încă câteva mecanisme necunoscute azi în lumea medicală.

Dar am să enumăr câțiva factori pentru a putea înțelege că absolut nimeni nu este ferit și la adăpostul bolilor psihice și anume, problemele trecutului nerezolvate , probleme în familia din care provine și nu mă refer doar la bolile psihice sper că înțelegeți asta, decizii greșite luate în tinerețe, relații terminate prost, căsătorii compromise, alegeri greșite în prezent, credite care pun presiune, nevoi nesatisfăcute, stress, serviciu apăsător, insomnii, divorțuri, relații multipleîn ascuns deci încărcătură și dualitate, invidie, etc. iar acest etc. presupune absolut toate lucrurile urâte cu care azi oamenii se confruntă.

Toate acestea și încă câteva mecanisme care pot produce un declic sau un clic pot duce la apariția bolilor psihice iar ca să mă fac bine înțeles să nu credeți că trebuie să fie prezenți toți factori de o intensitate majoră ca să se producă acest lucru, este deajuns unul singur și în funcție de om procesul se poate declanșa.

Ca să fiu explicit este exact ca la o înțepătură de albină în care unii oameni râd și consideră că este tratament pentru reumatism iar alții fac șoc anafilactic iar tocmai acest exemplu demonstrează cât de induși sunteți în eroare de aceste lucruri și anume faptul că voi nu puteți fi afectați.

Ei bine la fel ca în exemplul de mai sus ar trebui să înțelegeți că nu poți ști acest lucru până nu ți se întâmplă iar atunci când se întâmplă să vă rugați să fie în preajmă un spital pentru a vă putea scoate din această stare și dacă la înțepătura de albină totuși există un remediu în cazul bolilor psihice imaginați-vă că azi în anul 2021 din păcate nu există așa ceva oricât de mult vă veți minții că există medicamente sau ceva să vă vindece fiind absolut demonstrat faptul că acestea doar acționează asupra simptomelor și nu asupra boli în sine iar modul cum acționează asupra simptomelor cred că vă este cunoscut de fiecăruia dintre voi.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie