Distribuie aceste articol!
Pin It

 45610248 941879819331027 4806728841345105920 nCine se face vinovat de problemele psihice din viața unui om?

Întotdeauna va fi cineva, altcineva de vină pentru tot ceea ce se întâmplă în viața oamenilor.

Întotdeauna se va căuta un vinovat, responsabil pentru situațiile stările și toate problemele care sunt prezente în viața oamenilor zi de zi.

De fiecare dată se vor găsi motive, scuze pentru acțiunile interpinse de oameni dealungul vieți.

Iar când vor apare problemele psihice și atunci oamenii vor căuta, se vor examina și controla pentru a găsi alte boli ale corpului doar să nu accepte problemele psihice.

Este foarte greu și aproape imposibil ca oamenii să își accepte vinovăția, greșelile și acțiunile nejustificate din viață devenind mult mai ușor eschivarea confruntări cu un crud adevăr aprope creând un mecanism de apărare care acționează involuntar în toate situațiile.

De aceea o să vedeți cu câtă ușurință se debarasează de problemele existente pentru că întotdeauna va fi altcineva responsabil de aceste lucruri.

Adevărul este că fiecare om este responsabil de propria viață și tot ceea ce se întâmplă este doar rodul acțiunilor, deciziilor și modului de gândire pe care oamenii îl au.

Este adevărat faptul că interacționăm foarte mult în această societate și că mulți factori externi par că ne pot influența viața, însă exact așa cum vă spuneam doar par că influențează iar dacă oamenii sunt stăpâni pe propria viață acesti factori nu îi pot afecta.

Nu este adevărat că există oameni puternici și mai slabi, demonstrația fiind foarte clară prin faptul că de fapt oamenii slabi vor și luptă să fie puternici prin propriile frustrări ( nu am să dau exemple dar este foarte ușor să vă dați seama despre ce este vorba) iar cei puternici și stăpâni pe sine cu siguranță nu vor să profite de cei slabi ei văzându-și de propria viață.

Astfel că se crează o luptă imaginară în care pot exista dușmani sau oameni care vor răul și să profite de alții însă realitatea este că acest lucru nu este posibil decât doar cu acceptul vostru.

Cu alte cuvinte doar voi sunteți cei care lăsați să intre în viața voastră lucrurile negative.

Concluzia este una foarte clară, dacă voi vreți puteți găsi vinovați pentru tot ceea ce vi se întâmplă în această viață, însă cine dorește o viață frumoasă lipsită de probleme cu siguranță devine responsabil de viața lui.

Cabinet Psihoterapie și psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie