Distribuie aceste articol!
Pin It

 45553269 941347112717631 7647624294880509952 nContactul sexual vă poate salva viața?

Sexul împreună cu hrana și somnul stau la baza echilibrului MINTE- SUFLET-TRUP.

Prin educația deficitară primită atât de acasă cât și cea socială a timpurilor trecute educația sexuală, cunoașterea și dezvoltarea sexuală a avut mult de suferit lăsând loc lacunelor care au fost repede umplute în timpurile de azi cu informațiile de pe internet acest lucru creând și mai multe probleme în viața de zi cu zi.

Nici astăzi atât școlile cât și părinții nu oferă informațiile necesare, acest subiect reprezentând un tabu.

Din păcate aceasta crează probleme uriașe atât în familii cât și în sănătatea voastră.

Fiecare doctor ginecolog dacă ar fi întrebat despre activitatea sexuală v-ar sugera o schemă funcțională bazată pe anumiți factori și anume vârstă, nr de kg, activitate fizică etc.

Acest lucru ar ține femeile departe de alte probleme de sănătate precum și familia foarte apropiată pentru că de multe ori în cazul divorțurilor este invocată nepotrivirea sexuală.

Grav este faptul că oamenii cred că sexul este o activitate pasională și nu una robotică schematizată însă daca ar cunoaște ceea ce este cu adevărat iubirea și relațiile ar fi cu adevărat bazate pe iubire acest subiect azi nu ar mai fi unul de discutat însă în relații după ce se consumă acțiunea căsătoria din complexul celor trei factori ce contribuie la stabilitatea unei căsătorii COMUNICARE-RESPECT-SEX primul care își alterează funcțiile este chiar sexul.

Sexul contribuie foarte mult la liniștirea trupului astfel că practicat seara aduce starea de somnolență, practicat în situații tensionate prin stresul de zi cu zi aduce eliberare și detensionare iar practicat cu regularitate aduce starea de liniște și pace în relațiile de cuplu.

Din păcate nu sexul practicat acasă în relațiile de cuplu aduce problemele sexuale ci dimpotrivă nepracticarea lui sau practicarea cu terțe persoane motivat de partenerii de cuplu ca fiind absent în viața de cuplu sau nesatisfăcător.

Nepracticarea sexului în viața de cuplu poate aduce însăși premenopauza și menopauza timpurie prebleme care vor agrava astfel stările psihice ale femeii și binențeles prin alianță ale bărbatului.

Astfel că o bună informare asupra activității sexului precum și practicarea lui într-un mod corect vă poate ajuta sănătatea atât în viața personală cât și cea de familie.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie