Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 05 29Cum se dezvoltă stima de sine?

Azi există multe cărți, filme, tehnici de creșterea stimei de sine, cursuri și cu toate că niciodată oamenii nu recunosc că au o stimă de sine scăzută accesează cu mare interes acest lucru.

Tocmai pentru a nu îi face să se simtă inconfortabil, aceste cursuri au luat denumiri mai coafate astfel că se numesc cursuri de dezvoltare personală, motivare personală , etc. și toate acestea vin în ajutorul vostru pentru a vă recăpăta ceea ce se numește stima de sine.

Oamenii cred cu tărie că stima de sine îi face să reușească în viață și de aceea apelează la toate tehnicile posibile dar cel mai frecvent și la îndemână le sunt tehnicile ce accesează suprafața iar aceste tehnici care accesează accesoriile tocmai pentru a vă face să vă simțiți stăpâni pe voi sunt atât de greșite.

Stima de sine de fapt și cred că absolut toată lumea ar trebui să știe acest lucru nefiind un secret vine din interior, iar interiorul uman nu poate fi accesorizat și nici coafat iar ceea ce ar trebui cu adevărat să construiască o adevărată stimă de sine va reprezenta doar vindecarea traumelor vechi în care acțiunile, deciziile sau faptele au dus la scăderea stimei de sine, pentru că de fapt stima de sine scade o dată cu repetarea susținută a nereușitelor din viața unui om.

Ceea ce este grav este că există o posibilitate destul de redusă ca probabilitatea repetărilor nereușitelor să fie foarte mare și intercalat nereușitelor apar și niște reușite care de fapt dau false speranțe oamenilor, de aceea stima de sine scade treptat în timp iar atunci când de fapt este o ultimă picătură aceasta reprezintă un curs mult mai lung al nereușitelor pe care de fapt oamenii nu mai sunt în stare să îl vizualizeze pe moment.

Stima de sine se rozolvă doar din interior accesând tehnici terapeutice bazte pe terapia cognitiv-comportamental, gestalt sau terapie pozitivă.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie