Distribuie aceste articol!
Pin It

 60038733 1047846192067722 8074155933678174208 nDacă au trecut simptomele sau vindecat afecțiunile psihice?

Bolile psihice se instalează în timp ușor, ușor tocmai pentru a nu vă lăsa nici o șansă să acționați asupra lor.

Acest lucru se datorează mecanismului ingenios al subconștientului care acționează ca inamicul numărul unu în viața voastră știindu-vă și cunoscându-vă absolut toate slăbiciunile.

Atunci când bolile psihice se instalează manifestându-se în toată forma și puterea lor de fapt boala devine nevindendecabilă.

Așa cum spuneam aceste boli psihice evoluează în subteranul vieții dar cu toate acestea câteva semnale de alarmă sunt declanșate însă ignorate cu bună știință de voi.

Astfel că dacă la început pot apar niște semne minore, agitație, lipsa somnului, agresivitate, etc. oamenii pun aceste lucruri pe seama stresului care din punctul lor de vedere în zilele de azi este absolut normal.

De aceea devine chipurile absolut normal să slăbești sau să te îngrași, să ai migrene, și bine-nțeles  ceea ce se numește oboseală cronică.

Deciziile proaste, luate pe fugă, dau naștere la acțiuni devastatoare atât pe termen scurt dar și cu bătaie lungă iar fuga disperată în această viață după bani fac să ignorați total alarma dată de trupul vostru ca fiind o afecțiune pur psihică.

Atacurile de panică trec dar lasă loc anxietății, anxietatea trece dar determină indiscutabil depresia și uite așa credința voastră că ați scăpat de una va făcut să intrați în cealaltă…dar mult mai gravă.

Azi nu vă voi vorbi despre depresie însă este de ajuns să căutați și să vedeți oameni care indiferent de tratament fie că este psihiatric sau psihoterapeutic nu reușesc să scape de ea iar când cred că au scăpat ea aceasta apare și mai virulentă.

Acest lucru se bazează tocmai pe faptul că voi credeți că ați vindecat-o cu ceva medicamente însă indiferent cine este medicul curant , indiferent în ce țară vă tratați, indiferent de formula medicamentoasă veți fi informați că dacă nu veți lucra direct asupra problemelor care au cauzat această afecțiune psihică nu vă veți vindeca, deci confruntarea cu adevărul.

De ce oamenii nu vor să se confrunte cu adevărul???

Pentru că dacă va trebui să acceptați adevărul ar trebui ca unii oameni să divorțeze, să renunțe la ratele care îi înrobesc, să caute liniștea în mai puțin, etc. iar acest lucru este aproape imposibil.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie