Distribuie aceste articol!
Pin It

 45610248 941879819331027 4806728841345105920 nDacă științific demonstrat sufletul nu există atunci ce doare în lipsa iubiri?

Indiferent cum veți trata acest subiect spiritual sau științific tot la forma umană se va ajunge și anume că atunci când există pierderi fie prin despărțire sau divorț a unei persoane cu care ați conviețuit  într-o relație apare o durere interioară.

Durerea pare interioară și se poate simți chiar în zona pectorală de aceea oamenii pun aceste suferințe pe seama sufletului sau a inimii.

Însă această durere este manifestată de fapt la nivelul psihicului prin amestecul conștientului cu subconștientul și apariția contradicțiilor vinovăție, regret, eliberare, etc. sub forma de emoții multiple care determină forme de atac de panică.

În atacul de panică unul din simptomele evidente de diagnosticare a acestuia este chiar greutatea respirației semnalată de oameni prin apăsararea în piept, durere în zona interioară mai ales localizată în jurul inimii.

Ceea ce se întâmplă de fapt este că psihicul nu poate accepta fie prin conștient sau subconștient pierderea unei rutine care indiferentă că era bună sau rea era doar o obișnuință care a fost implementată și a funcționat în creierul uman.

Științific iubirea nu este demonstrată decât printr-un complex de emoții care se manifestă în mintea și trupul uman, emoții existente care prin algoritmi funcționali se manifestă diferit la fiecare individ în parte în funcție de situație.

Spiritual vorbind aceasta reprezintă încununarea existenței umane reprezentând suma cerințelor și regulilor cerute de Dumnezeu, Allah, Buddha,etc.

Deci indiferent cum veți considera problema aceasta esența este ca atunci când ai găsit iubirea să faci tot posibilul să nu o pierzi iar când o cauți să fi sigur că emoțiile tale te reprezintă în totalitate pe tine însuți ca persoană deci vei face o alegere corectă pentru o viață întreagă pe acest pământ astfel încât să poți evita dezechilibrele psihice și fizice.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie