Distribuie aceste articol!
Pin It

 14.46.07De ce când apar afecțiunile psihice la început oamenii devin răi?

Indiferent despre ce afecțiune psihică este vorba, la început când acestea apar oamenii se înrăiesc.

Acest lucru este absolut normal pentru că de fapt apare o destabilizare a echilibrului fizic și psihic pe care chiar dacă oamenii nu îl pot definii de fapt ei știu exact despre ce este vorba.

Cred că toată lumea a auzit de frustrări, de traumele trecutului,  de neîmpliniri și de fuga după A FI  și A AVEA, acestea și multe altele nu fac altceva decât la un moment dat în viața oamenilor să răbufnească virulent făcând oamenii să creadă că toți au ceva cu ei, că toți sunt împotriva lor și că viața lor e grea.

Acest lucru se numește victimizare, și pentru că la început nimeni nu vrea să accepte afecțiunile psihice luptă cu îndârjire cu ultimele forțe pentru a depăși cumva, a rezolva și remedia și de ce nu împotriva tuturor celor că par că stau în fața fericirii lor.

Acesta este momentul când o să auziți claxoanele care sună la semafor dar nici nu sa făcut verde, când la serviciu colegii se ceartă cu voi din indiferent ce motiv, când în relațiile de cuplu apar învinovățirile sau când la cozi se trezește câte un nemulțumit pe varii motive că țipă ,înjură și parcă ar vrea să pornească o răsmeriță invocând ca scuze tot felul de motive.

Orice încercare din partea voastră de a explica , de a justifica, de a-l face să înțeleagă că lucrurile nu sunt întru-tocmai nu face altceva decât să îi înverșuneze și mai mult în lupta pe care aceștia o duc.

Așa este, nu toți oamenii de pe această planetă sunt buni, din păcate indiferent de mediul în care v-ați născut prin ceea ce înseamnă creația noastră pornind de la un zero absolut începe dezvoltarea personală care de fapt este un cumul de informație, decizii și acțiuni pe care fiecare alege cu bună știință să și le însușească.

Da, oamenii se pot schimba și alege la un moment dat să parcurgă un al drum, traseu al vieții dar pentru aceasta trebuie doar să accepți problemele și neapărat să le vindeci pentru că altfel chiar dacă oamenii pornesc în viață la un nou drum de fapt pleacă cu bagajul încărcat de toate fostele probleme și așa cum spuneam , acestea la un moment dat vor ieși la iveală.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie