Distribuie aceste articol!
Pin It

73498006 1196664103852596 7105595170107686912 n De ce concediile sunt benefice în afecțiunile psihice?

Pentru simplul motiv că vă duc departe de grijile voastre.

Cu toate acestea depinde foarte mult cât de grave sunt problemele vieții pentru că poți fi la capătul pământului în cel mai minunat loc însă acolo cu tine să fie și problemele tale în mintea și în sufletul tău.

Cu alte cuvinte o vacanță reprezintă îndepărtarea pentru o anumită perioadă de timp de problemele vieții tale cu care tu te confrunți în fiecare zi.

Cu toții știți expresia “ să lași problemele la ușă” care pot funcționa pentru puțin timp, apoi în excursii și vacanțe la fel pot fi o soluție însă mai devreme sau mai târziu va trebui să înțelegeți că aceste probleme psihice chiar trebuie tratate.

Nu o să le puteți băga la infinit sub preș, ele nu vor dispărea de la sine în timp și nici medicamentele nu vor fi răspunsul la problemele voastre.

Excursii puteți face și câte 3 pe an, vă veți liniști puțin dar în timp veți înțelege că aceasta nu este o rezolvare.

Mă rog să aveți înțelepciunea să conștientizați bolile psihice, să le tratați din timp să nu fie nevoie să ajungeți într-o vacanță prelungită internați în spitalele de psihiatrie pe injecții care vă vor oferii o liniște pe care nu o găsiți nicăieri în această viață.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie