Distribuie aceste articol!
Pin It

 46085516 944691625716513 5336311305512943616 nDe ce depresia este atât de periculoasă?

Cuvântul depresie nu cred că mai sperie aproape pe nimeni ba chiar este folosit în glumă însă oamenii care au trecut cel puțin o dată prin așa ceva știu cât de urâtă este depresia.

La fel ca multe alte boli psihice depresia se instalează foarte ușor mișelește de ușor lăsându-vă să credeți că este ceva trecător la care puteți face față.

De multe ori oameni cred că este o indispoziție de moment, o astenie sau chiar o stare de melancolie și binențeles nu apelează la ajutorul proferesonal calificat.

Depresia avand mai multe forme și doar rar se întâmplă să fie în formă acută explozivă de moment datorată unor traume actuale ia astfel forme cronice pe baza mecanismului de obișnuință cu care echilibrul MINTE-SUFLET-TRUP luptă pentru acastă boală.

De ce nu intervine mecanismul de apărate în această problemă?

Acest lucru se datorează tocmai faptului că oamenii permit ca aceasta boală să intre în viața lor iar delăsarea prin complacerea în acestă situați face ca aceasta să devină din ce în ce mai gravă și aproape imposibil de tratat.

Cauzele care determină această boală sunt multiple și sunt absolut datorate problemelor cu care oamenii se confruntă în viața de zi cu zi și cred că le îngroapă adânc nerezolvate crezând că depășesc situația.

Simptomele depresiei variază foarte mult de la o persoană la alta însă toate acestea se unesc dând per general satrea de nefericire , neâmplinire și o viață fără rost.

Evident că în faza finală apare tentativa de suicid dar ceea ce nu este spun nici măcar în cărțile de specialitate este faptul că de fapt oamenii conștientizează că au pierdut controlul minții.

Cu alte cuvinte abia atunci când realizează că depresia este o boală psihică și nu una fizică preferă să renunțe la o astfel de viață.

Din păcate oamenii ajung în tratament indiferent că medicamentos sau psihoterapii doar în formele finale tocmai datorită faptului că ei nu pot accepta niciodată că au problemepsihice.

Confuzia cea mai mare este datorată faptului că oamenii cred că bolile psihice afectează doar  "nebunii" , sau oamenii situați pe scara ierarhică valorică-financiară-socială aflați undeva jos însă adevărul este indubitabil că această boală lovește fără milă pe orcine indiferent pe ce pozitie se află.

Repet faptul că această boală are ca și cauză problemele de zi cu zi cu care inevitabil oricine se lovește de ele indiferent de starea financiară, materială, poziție socială etc.

Tratamentul medicamentos din păcate ca la multe alte boli psihice azi se raportează doar la tratarea simptomeleor nefiind descoperite medicamente care să vă rezolve problemele cu care voi vă confruntați în această viață de aceea aceste tratamente durează ani de zile depresia reapărând.

De aceea tratamentul  eficace asupra acestei boli nu se face doar cu medicamente indiferent de formula aplicată ci doar o combinație de psihoterapie cu adjuvanți medicamentoși.

Alegerile vă aparțin important este să fiți bine informați, să conștientizați gravitatea acestei boli și să apelați la ajutor din timp.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie

Timișoara

dr. Cătălin Ilie