Distribuie aceste articol!
Pin It

 56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nDe ce este frumoasă depresia?

Pentru simplu fapt că este o minciună care trebuie să se înrădăcineze foarte bine până a acționa în viața oamenilor astfel încât aceștia să nu aibe nici o șansă de a scăpa de ea.

Oamenilor și mai ales românilor le place să să plângă și pentru că suntem un popor care am suferit mult din păcate acum credem că suferința noastră a trecut însă ea este și mai mare și mai puternică.

Acest lucru nu îl spun de la mine putere ci prin statisticile care arată numeric că bolile psihice reprezentate mai ales prin atacuri de panică, anxietate și depresie ating cote maxime iar ca să nu ne încurcăm în cifre este de ajuns să priviți în jurul vostru să vedeți tristețea oamenilor.

Așa cum spuneam oamenilor le place să se plângă ca apoi să râdă, să râdă de necazurile altora, ca mai apoi să plângă din nou și să caute alinarea celorlalți în care ei cred că celorlalți le pasă , le pasă de suferința lor.

Însă tot voi știți că lumea e rea , voi știți și chiar afirmați acest lucru însă căutați cu disperare conform sloganului “speranța moare ultima” ceva de care să vă agățați ca să vă fie bine.

Să vă fie bine nu înseamnă a vă trata din punctul vostru de vedere ci a vă căuta pe cineva care să vă înțeleagă și de ce nu să sufere alături de voi.

Putem face singuri o statistică împreună care să demonstreze acest lucru prin faptul cum oamenilor le plac cântecele de jale, doinele, manelele și telenovelele în care ei se regăsesc și le alintă propria suferință.

Este foarte greu în zilele de azi să fi un om fericit și dacă ați întreba oamenii ce înseamnă sau ce le-ar aduce fericirea o să vedeți o copie la indigo prin faptul că , o casă, mașină, un serviciu bun, o vacanță de lux se repetă pe lângă enumerarea altora care la final reprezintă doar…BANII.

Ceea ce este foarte greu de înțeles și acceptat este tocmai că această fugă după bani creată de nevoile A Fi sau A AVEA  aduce nefericirea în viața oamenilor.

Oamenii se complac în această depresie în care refulările și defulările joacă un rol important, căutarea de vinovați și responsabili pentru această stare devine un modus operandi iar minciuna în care oamenii se scufundă nu face altceva decât să lase ca această gravă boală numită depresia să se facă stăpână pe viața omului.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică 

Timișoara

Dr. Cătălin ilie