Distribuie aceste articol!
Pin It

 56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nDe ce iubirea este atât de importantă într-o relație?

Poate părea ciudat acest subiect pentru că toată lumea declară că se căsătorește din iubire, însă acest lucru este infirmat de statistica divorțurilor ceea ce demonstrează conform acestor cifre că absolut nimeni nu știe ceea ce este iubirea.

Indiferent cât de încăpâțânați suntem ca oameni să demonstrăm contrariul, indiferent câte motive am găsi pentru a demonstra că știm să ne ghidăm după simțuri, emoții, instincte și binențeles logică și ilogică cifrele statisticii sunt imbatabile iar rata divorțurilor care atingea cote maxime în trecut în străinătate azi a ajuns și la noi în țară.

Binețeles se va ridica o întrebare absolut pertinentă și anume de ce se mai căsătoresc oamenii dacă inevitabil vor ajunge la divorț iar răspunsul este unul simplu, necomplicat dar imaginar și anume speranța.

Deci, rezultă faptic că nimeni nu știe ce este iubirea dar speră că o va găsi și concretizează acest lucru legal tocmai pentru a demonstra faptul că a găsit-o.

Dar problema adevărată este că cine a găsit iubirea nu o poate pierde deci divorțurile demonstrează că de fapt oamenii se mint singuri.

Mai mult decât atât istoria a demonstrat că nici o relație indiferent că este bazată pe bunuri, titluri nobiliare, promisiuni familiare,etc nu poate funcționa iubirea fiind singurul lucru ce poate lega doi oameni.

Evident oamenii pot conviețui și fără existența iubirii însă acea spernanță, tocmai acea speranță face ca la un moment dat când ei cred că pot întâlni adevărata iubire să nu mai funcționeze această conviețuire fie că este o relație parteneriat fie că se află într-o căsătorie.

Este foarte greu de definit iubirea iar cărțile fie că ștințific sau beletristică, filmele, muzica sau poezia care au încercat să o descrie nici măcar nu pot atinge suprafața a ceea ce reprezintă iubirea.

Ceea ce este clar însă că prin ceea ce cred oamenii că simt acest lucru fiind ghidați de speranță precum și emoțiile trăirilor se termină la un moment dat mai devreme sau mai târziu ajungând astfel să caute din nou aceste senzații chiar dacă ei se află în relații ceea ce demonstreză că nu știu ce este iubirea.

Iar cel mai grav lucru este că pleacă în căutarea ei bazându-se din nou pe simțuri, emoții, instincte și binențeles logică și ilogică ajungând să repete din nou greșelile clădite pe sperață.

Iubirea există dar din păcate nu o poți găsi dacă nu ști ce să cauți.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie