Distribuie aceste articol!
Pin It

 46085516 944691625716513 5336311305512943616 nDe ce nu există tratament pentru atacurile de panică???

Pentru că acestea sunt determinate de fricile și temerile voastre iar cum acestea sunt de atât de variate este aproape imposibil să se găsească o soluție farmaceutică asupra lor.

De aceea orice tratament medicamentos fie că este chimic sau naturist acționează doar pentru a înlătura simptomele deci în cazul acesta a vă "adormi" pentru că nu putem folosi termenul a vă "relaxa".

Ca să înțelegeți foarte bine acest fenomen al zilelor de azi când toată lumea este cuprinsă de acurile de panică am să vă spun că acestea se bazează pe divorț, pierderea unui post de lucru, lipsa banilor, stres la lucru, probleme în familie cu copii și enorm de multe alte exemple iar toate acestea sunt doar o ultimă picătură de fapt în procesul apariției atacului de panică pentru că la bază există traume și multe frustrări care încet dealungul timpului au distrus ceea ce însemna mecanismul de apărare.

Deci este imposibil ca azi în industria farmaceutică să existe sau să se creeze un produs care să vă rezolve multiplele probleme ale vieții.

Rămâne doar soluția viabilă de altfel în care emoțiile, trăirile și stările să vă fie încetinite adică "adormite" cu specificația exactă încă de pe prospectul medicamentelor precum și a farmaciștilor că acestea sunt doar până când vă veți rezolva problemele, problemele vieții deci nicidecum alte probleme posibile fizice sau ce vă mai imaginați voi.

Acum, indiferent de problema pe care oamenii o au, specific faptul că oamenii cred că problema declanșatoare este însăși responsabilă de atacul de panică asta dacă o văd și înțeleg pentru că de multe ori oameni care au atacuri de panică cred că acest lucru apare din senin,deci oricare ar fi problema într-un fel sau altul se rezolvă în timp.

Însă indiferent de rezolvare sau felul rezolvării rămâne baza problemelor vieții respectiv traumele și frustrările multiple la care atenție se mai adaugă și această cicatrice respectiv problemă pe care ca de obicei oamenii cred că a trecut sau au depășit-o.

Acum înțelegeți de ce mai mult ca atacurile de panică este prezentă anxietatea pentru că oamenii de fapt trec dintr-o formă în alta bazat tocmai pe faptul că ei cred că au reușit să vindece atacul de panică.

Din păcate nici în atacul de panică precum nici în anxietate medicamentele nu pot vindeca aceste boli ci se bazează în continuare pe "adormirea" până la posibilitatea confruntării cu realitatea problemei iar acest lucru oameni buni nicidecum nu îl puteți face singuri oricât de puternici credeți că sunteți.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie