Distribuie aceste articol!
Pin It

 56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nDe ce oamenii aleg Psihiatria în locul Psihoterapiei?

Pentru că la prima vedere totul pare mult mai simplu și mai ușor adică, ai luat niște medicamente și gata problema psihică trece.

Însă ceea ce nu știu oamenii , nu vor să știe, nu vor să audă și să înțeleagă este că nici un medicament de pe planeta aceasta nu le va rezolva problema care le cauzează boala psihică.

chiar dacă trăim în România medicii psihiatrii fac azi informarea corectă anunțând pacienții că medicamentele nu vindecă boala ci doar ameliorează simptomele iar pentru vindecare trebuie consultat Psihoterapeutul.

Din păcate Psihoterapeutul indiferent de specializarea pe care o are mai devreme sau mai târziu vă va confrunta cu adevărata problemă responsabilă a bolii voastre iar acest lucru nu vă va fi pe plac.

Fie că este o traumă a trecutului, fie că este o decizie sau acțiune greșită a prezentului mai devreme sau mai târziu va trebui să vă confruntați cu această problemă.

Veți fi surprinși că după ce ați dat vina pe toți și pe toate, după ce ați încercat să uitați , să ștergeți aceste probleme sau chiar să le vindecați voi cu dr. Goagăl sau cu ce ați auzit de la unii sau alții tot veți ajunge să vă confruntați cu problema care de fapt vă aparține.

Pe de altă parte este foarte ciudat dar azi în anul 2021 nimeni nu este nebun și cu tot internetul la dispoziție oamenii încă spun că nu știu care este diferența dintre un Psihiatru și un Psihoterapeut însă acest lucru face parte din negarea cu care voi înșivă vă confruntați în bolile psihice.

Deci ca să fie și mai simplu ajungeți la divorțuri, pierdeți la jocuri de noroc, consumați prea mult alcool sau droguri pentru relaxare, sunteți pe credite, aveți probleme la servici și foarte multe cauze care pot determina atacurile de panică, anxietatea sau depresia și voi credeți că veți lua niște pastile și totul se rezolvă?

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie