Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 10De ce oamenii au grijă mai mult de exterior decât de interior?

Răspunsul devine foarte simplu în aceste vremuri prin faptul că exteriorul se vede și binențeles în această societate contează ceea ce se vede.

Urmăriți cu îndârjire sloganuri sau exemple a unor oameni care chipurile au reușit în viață și care dau indicații precise la modul în care și cum te prezinți pentru a avea parte de succes în viață, succesul fiind cuantizat în poziții și funcții sociale și binențeles bani.

Din păcate toate aceste lucruri ajung să nu aibe nici o importanță atunci când oamenii se confruntă cu problemele interioare, probleme datorate și acoperite tocmai de nevoile exterioare care au lăsat pe plan secund sau chiar foarte îndepărtat nevoile interiorului fie că vorbim de cel fizic sau cel psihic.

Stresul, lipsa somnului, alimentația precară, etc. foarte rapid acționează distructiv asupra sănătății fizice apărând acea oboseală cronică care nu este altceva decât surmenajul care indică faptul că toate, absolut toate organele interne ale corpului uman suferă iar foarte curând unul dintre ele va ceda, același lucru se întâmplă la nivel psihic însă mult mai repede decât la afecțiunile fizice apărând atacurile de panică, anxietaea, depresia, etc.

Ce este foarte grav este faptul că oamenii nu au capacitatea de a înțelege aceste lucruri decât atunci când este rău punând totul pe seama că faptului că într-un fel sau altul orice problemă se rezolvă, sau că ei nu pot avea probleme psihice și că acum e momentul să tragă tare că se vor bucura la bătrânețe de pensie și liniște, lucruri total eronate.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie