Distribuie aceste articol!
Pin It

 43115270 923978724454470 2137990627814539264 nDe ce oamenii cred că lucrurile materiale le aduc fericirea!

Fericirea se află doar în oameni și nimic din exterior nu poate o poate afecta atunci când oamenii își găsesc cu adevărat pacea și echilibrul interior.

Evident că există și un echilibru exterior dar vă rog să mă credeți este foarte slab în fața interperiilor psihice care afectează viața oamenilor.

Astfel că o casă, mașină, câteva haine de firmă, excursiile sau tot ce înseamnă bunuri materiale pot aduce de moment fericirea și crea o senzație de pace și liniște interioară însă cred că toată lumea știe că toate acestea se dărâmă ca un castel din cărți de joc la prima atingere a bolilor psihice.

Stresul, insomniile, atacurile de panică, agitația în lupta reușitei atât pe scara socială cât și economică afectează în mod continuu echilibrul uman slăbind în mod cert puterile acestuia de a se apăra în fața lor.

De aceea înainte de a construi în afară voastre reședințe de lux cu garduri impresionante, înainte de a vă lua mașini cu mulți cai putere și airbaguri precum și multe sisteme de protecție, înainte de a vă lua hainele de firme care să vă îmbrace cât mai strălucitor trupul construiți-vă , păziți-vă și îmbrăcați-vă interiorul vostru.

De acolo pleacă totul, de acolo vine fericirea și de altfel toate lucrurile frumoase.

Nu lăsați nimic urât să intre în voi păziți-vă bine în interiorul vostru nicidecum la exterior.

Fericirea oamenilor vine doar din ei însăși iar când veți înțelege acest lucru vă veți bucura când afară este soare dar și când plouă, și când mâncați la restaurant dar și când aveți doar o coajă de pâine și când stați la vilă dar și când stați într-o cameră de 2/2.

Viața este frumoasă, găsiți echilibrul și pacea interioară și bucurați-vă de toate lucrurile frumoase care sunt în sufletul vostru și niciodată să nu le amestecați cu cele urâte pentru că nevoile de A FI și A AVEA nu fac altceva decât urâțească omul.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie