Distribuie aceste articol!
Pin It

 60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nDe ce oamenii nu-și pot rezolva singuri problemele psihice?

Vă rog încă de la începutul acestor rânduri să înțelegeți că bolile psihice sunt absolut cele mai periculoase boli indiferent că aparent sunt doar niște stări de insomnie, stres, amețeală sau astenii de primăvară-toamnă.

Vă rog insistent să înțelegeți că aceste boli nu trec de la sine ci doar se pregătesc pentru a ieși la suprafață în cea mai agresivă formă iar ceea ce credeți voi că reprezintă “am trecut peste” nu este decât obișnuința, conviețuirea cu această boală care nicidecum nu va rămâne  în acest stadiu ci se vor agrava.

Vă rog să înțelegeți că metodele naturiste, leacuri băbești și chiar medicamentele farmaceutice NU POT VINDECA BOLILE PSIHICE.

Fiecare dintre voi cei care citiți aceste rânduri aveți cel puțin unul sau doi cunoscuți care au trecut prin depresii, atacuri de panică, tentative sau de ce nu chiar suicid și fiecare dintre voi a știut că aceștia erau la un moment dat pe tratament medicamentos sau sfătuit de “bunii prieteni din jurul lui”, iar mai devreme sau mai târziu boala prin care aceștia au trecut a reapărut ,adevărul pe care oamenii nu îl pot accepta este că doar psihoterapia poate rezolva aceste probleme.

Toate aceste boli psihice apar din minciuna, ascunzișul, traumele trecutului, deciziilor pripite, dorințelor nesecate , neîmplinirilor și multor alte lucruri de care doar voi ca oameni sunteți responsabili.

Din păcate sunteți iresponsabili atunci când credeți că voi veți rezolva singuri o astfel de problemă, că veți trece peste, sau timpul le va rezolva pe toate de fapt adîncindu-vă și mai mult în minciuna vieții în care de fapt veți ajunge să acoperiți sau să uitați niște greșeli ale vieți făcând altele.

Din păcate nimeni nu poate accepta că nu poate avea control deplin asupra vieții lui și că ar putea avea nevoie de ajutor specializat, acest lucru transformându-l imediat în “nebun” , însă “mult mai nebun” este cel care lasă ca aceste boli să evolueze în viața lui.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie