Distribuie aceste articol!
Pin It

60344280 1052398861612455 9033540495325790208 n De ce tehnicile și metodele de relaxare în problemele psihice sunt mai bune decât medicamentele?

În toate bolile psihice unul dintre factorii cei mai gravi este că oamenii devin agitați astfel că pot lua decizii greșite și acționa în defavoarea lor.

Azi indiferent de denumirea farmaceutică a medicamentului care există pe piață fie că este farmaceutic , vândut ca supliment alimentar sau naturist acestea au rolul direct de calmare și relaxare .

Vă rog să fiți foarte înțelepți și să realizați că aceste medicamente nu vindecă nici măcar cea mai simplă formă a afecțiunilor psihice care pentru voi este foarte gravă de fapt și anume atacul de panică.

Așa cum spuneam acestea au rolul de a vă liniști pentru moment ‘amorțindu-vă’ gândurile dar și trupul.

După trecerea efectului care poate dura cel mult 3 ore la început (pentru că apare obișnuința corpului la aceste produse) toate problemele psihice manifestate prin stările aferent revin, deci probabil veți fi nevoiți să luați din nou aceste medicamente.

Nici nu trebuie să vă demonstrez eu acest lucru pentru că deja știți din recomandare medicului că aceste produse le luați dimineața la prânz și seara crescând doza sau chiar suplimentând numărul de administrări tocmai pentru ca acestea să își facă efectul.

Mai mult decât atât voi personal știți că, chiar dacă medicul curant face un tratament pe timp de 6 luni cu aceste medicamente și vă anunță că după 6 luni urmează un alt control în care se vor recalcula dozele și scădea, etc. niciodată lucrurile nu stau întru-tocmai.

Astfel că oameni care au trecut prin diferite afecțiuni psihice continuă aceste tratamente chiar dacă diferit prin tot felul de formule sau denumiri, ani de zile.

Această “amorțeală” pune treptat stăpânire pe viața voastră iar dacă ați fi obligați să citiți prospectul sau să respectați contraindicațiile și indicațiile azi mulți oameni nu ar mai avea voie să conducă mașini, să aibe poziții de conduce, să ia decizii majore în numele altora, etc.

De aceea metodele și tehnicile de relaxare sunt mult mai indicate în afecțiunile psihice pentru a vă relaxa mintea și trupul pe perioade scurte și de oricât de multe ori doriți totuși având un control asupra corpului vostru, decât consumul aceste produse.

Neapărat vă voi repeta că nici tehnicile de relaxare precum nici aceste produse medicamentoase nu vă vor rezolva problemele psihice, acestea se pot trata doar și numai prin psihoterapie.

Cabinet Psihologie și Psihoterapie

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie