Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 02De ce tot ceea ce facem ni se întoarce înzecit?

Cu siguranță toată lumea a auzit de efectul bumerang, de universul care îți oferă ceea ce oferi tu, etc. dar mă întreb câți oameni înțeleg acest lucru și absolut fiecare om pe planeta aceasta a experimentat acest lucru cel puțin o dată în viață și mă refer la a recunoaște cu certitudine acest mecanism pentru că de multe ori el trece neobservat.

Acest lucru este o lecție în care oamenii trebuie să înțeleagă că sunt parte dintr-un tot unitar iar acest tot acest univers funcționează doar dacă și voi funcționați corect.

Realizați ceea ce tocmai am spus???

Sunteți parte funcțională și importantă în funționarea acestui univers iar dacă ceva nu transmiteți cum trebuie după ce face înconjurul fiecărei piese care amplifică și distribuie mesajul vostru el ajunge la un moment dat înapoi amplificat multiplicat exact de unde a pornit iar acest lucru se întâmplă și cu acțiunile bune.

Ca să înțelegeți mai exact am să încerc un exemplu care îmi trece acum repede prin minte și anume dacă lăsați o buățică de hârtie pe jos într-un loc în care în mod normal nu se lasă deșeuri o să remarcați că în timp încep să se adune din ce în ce mai multe hârtii și gunoaie de la din ce în ce mai mulți oameni și...dacă ar continua în ritmul acesta iar cei ce fac curățenie nu ar acționa, această grămadă de gunoi ar crește și ar ajunge până la ușa casei voastre într-o zi.

Înțelegeți?

Ceea ce este bine este că așa cum descriam în exemplul de mai sus există niște oameni care fac curățenie în acest univeres astfel încât ca efectele bumerang să nu fie devastatoare pentru voi.

Și ca să nu las loc de interpretări același lucru este valabil și pentru acțiunile pozitive binențeles cei care fac "curățenie" în cazul acesta au rolul de a ajuta ca ceea ce ați transmis să se deplaseze mai ușor și mai repede astfel încât să ajungă înapoi la voi.

Nu vreau să filozofez azi însă cu siguranță ați înțeles tocmai prin faptul că așa cum spuneam fiecare din voi a simțit asupra lui acest lucru, însă partea ce rea abia acum urmează.

De ce oamenii nu acționează făcând doar lucruri bune?

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie