Distribuie aceste articol!
Pin It

73498006 1196664103852596 7105595170107686912 n

De ce traumele trecutului afectează prezentul?

Există și oameni fericiți, oameni care au reușit în viață însă cu toate acestea lăsând suprafața la o parte și aceștia sunt triști și cu toate că  încearcă să găsească motivul acestei stări nu reușesc.

Evident că fiecare om de pe această planetă trece în viața lui prin anumite traume care pot fi de diferite intensități iar mecanismul de apărare al întregului ansamblu Minte-Suflet-Trup poate ajută la depășirea acestor momente.

Însă depășirea acestor momente se face prin acomodare la situația dată, desinsibilizare și binențeles uitare dar nicidecum prin ceea ce este cel mai important și anume vindecare.

Astfel că oamenii simt că au depășit situația și cred că de fapt au vindecat-o însă realitatea este că o duc mai departe dosită acolo în subconștient gata pregătită ca odată într-un anumit moment dat să iasă la iveală mult mai puternic amplificată  și mai virulentă ca în trecut.

De aceea oamenii nu își pot da seama ceea ce se întâmplă cu ei neputând face legătura cu situația prezentă din viața lor care nu justifică trăirile și emoțiile care de fapt sunt datorate trecutului.

Întotdeauna vor părea surprinși când terapeutul va identifica și va face legăturile care determină stările din prezent punând accentul pe trecutul lor pentru că oamenii vor crede aceste probleme depășite și gata vindecate.

Una din marile probleme ale bolilor psihologice este însăși sentimentul de vinovăție sau remușcările care aduc cu sine simptomele scăderii stimei de sine și însomniile făcâd astfel treptat loc unor probleme mult mai grave.

Îmi este greu să încerc să demonstrez câtă nevoie au oamenii de terapeuți în viața lor astfel încât acest lucru să nu pară o reclamă comercială însă inconștiența acestui lucru face ca azi să existe atât de multe afecțiuni psihice pe care le puteți observa și singuri prin tristețea, nefericirea și neâmplinirea pe care o vedeți fiecare dintre voi zi de zi în jurul vostru.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie