Distribuie aceste articol!
Pin It

 60576613 1054943711357970 393082450676285440 nDe unde apare fericirea?

Cu siguranță toți oamenii vor răspunde la acestă întrebare prin împlinirea personală iar răspunsul va fi unul bun dar incomplet tot așa cum apariția lumii a încercat să fie explicată pornind de la celulă însă nimeni nu a putu explica apariția celulei.

Deci, fericirea apare din împlinirea interioară care de multe ori poate fi păcălită prin bunurile materiale din nevoia de A AVEA și de A FI însă toate aceste fericiri sunt doar de moment, oamenii având un mecanism interior în care trec ușor de la o stare la alta astfel că bucuria poate dura foarte puțin.

Din păcate stările de tristețe, supărare durează mult mai mult la oameni ca și durată de timp și intensitate decât stările de fericire, astfel că dacă ați face un raport al acestor stări doar privind și analizând oamenii din jurul vostru puteți să confirmați cele spuse de mine.

Evident că toți oamenii sunt încărcați negativ datorită situației de azi în care datoriile, bolile, divorțurile, etc., iar stările de fericire prin împlinire chiar dacă aceștia au reușit prin funcții sociale, construcții proprietăți și bani, etc. prin tocmai ceea ce spuneam nevoile de DE FI și A AVEA nu mai pot aduce fericirea și din nou apelez la studiul individual în care chiar voi singuri puteți să realizați acest lucru la persoanele apropiate care chiar dacă au de toate și par că au reușit în viață sunt nefericite.

Fericirea apare din interiorul uman dar nu prin satisfacerea nevoilor care sunt dictate de o societate ci prin găsirea esenței unei vieți liniștite în care absolut nimic dăunător nu poate afecta echilibrul MINTE-SUFLET-TRUP.

Fericirea există deja în oameni ea nu trebuie căutată ci doar exploatată.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie