Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nDepresia se ia ???

În domeniul psihologic sunt o mulțime de studii care studiază bolile psihice însă majoritatea se bazează pe statistică iar acesta statistică demonstrează faptul că dacă o persoană sănătoasă sau cel puțin aparent sănătoasă psihic sta lângă o persoană diagnosticată cu depresie această boală se poate transmite.

Nu la fel ca și un virus ci dar pentru că activează în oameni latura sensibilă în care cu toții știți că e mult mai ușor să fi trist decât bucuros  și ceea ce au demonstrat dealungul timpului oamenii că e mult mai plăcut este să stai în suferință decât în fericire se răspândește și se dezvoltă în oameni foarte repede.

Acest lucru este surprinzător de nesurprinzător pentru experții care constată această stare de fapt și care se confruntă azi cu un val masiv de depresie în viața oamenilor.

Ce este foarte grav este faptul că depresivii nu vor să se trateze ei nerecunoscându-și problema sau bazându-se pe mecanisme vechi de vindecare care la un moment dat au funcționat în formele ușoare de depresie și ceea ce devine foarte grav este că totdeauna aceștia caută vinovați pentru starea lor.

Victimizându-se căutând cu disperare să atragă oameni în compătimirea lor, încărcându-i pe alții cu necazurile lor și cu greutatea vieții lor evită tratamentul specializat care mai devreme sau mai târziu îi poate confrunta cu o realitate cu care aceștia nu pot fi de acord.

Înclinația oamenilor de a accesa latura emoțională face ca această stare să fie foarte accesibilă ea acționând în forma incipentă la nivelul subconștientului deci până să realizați că vă lăsați afectați de bolile și problemele altora prin activarea problemelor proprii care pot fi asemănătoare, depresia este gata instalată.

Este inutil să descriu sau să definesc ceea ce înseamnă depresie pentru că deja toată lumea știe acest lucru ci mai degrabă este util să vă spun că orice întârziere în a vă minți pe voi înșivă că poate nu aveți această boală atunci când știți bine că ea se instalează în viața voastră face aproape imposibilă vindecarea ei.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie