Distribuie aceste articol!
Pin It

 56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nDepresia și tristețea sunt una și aceiași?

Voi începe spunându-vă că viața este frumoasă indiferent de ceea ce ne oferă ea.

Dacă oamenii ar ști și ar înțelege ce înseamnă cu adevărat viața, tristețea, melancolia, supărările etc. nu ar mai face parte din viața lor.

Toate aceste lucruri sunt create doar de oamenii și ceea ce este cel mai grav că plac.

Astfel că dacă s-ar face un experiment simplu pe care să îl manageriați chiar voi pentru că științific este deja demonstrat o să observați că sunteți atrași mai degrabă de muzică romantică, filme de dragoste, telenovele cu scenariu complicat, decât muzică veselă sau comedii.

Acest lucru este posibil datorită faptului că așa cum spuneam oamenii din păcate își complică viața și fără doar și poate caută rezolvări aleatorii în secvențe, texte, scenarii asemănătoare în care într-un fel sau altul și alții trec prin aceleași situații.

O viață adevărată, cu adevărat adevărată nu este cu suișuri și coborâșuri, o viață adevărată este o viață constantă iar acest lucru de fapt chiar îl fac psihoterapeutții în munca lor de a rezolva problemele psihice și anume încearcă să aducă oamenii pe o linie dreaptă iar acest lucru este foarte greu.

Deci, tristețea și depresia sunt unul și același lucru?

Evident și orice scuză veți încerca să găsiți oricât de puternici credeți că sunteți și că veți trece peste orice tristețe, supărare, etc. ingnorându-le, crezând că se rezolvă de la sine sau găsind variante care le rezolvă pe moment atrăgând alte complicații ,compromisuri sau probleme nu faceți altceva decât să agravați depresia ce va urma.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie