Distribuie aceste articol!
Pin It

46085516 944691625716513 5336311305512943616 n Depresia un mod de viață?

Fără nici un voal la adresa bolilor psihice azi foarte mulți oameni suferă de depresie, pur și simplu acești oameni au ales să trăiască cu această boală și li se pare absolut normal.

Încărcați de diferite naturiste cu proprietăți miraculoase, bombardați de produse farmaceutice ce crează dependență precum și de reclame TV care spun cât de ușor scapi de toate simptomele pe care depresia le dă oamenii sunt încrezători că acest lucru este o etapă din viață peste care vor trece.

Foarte grav este că toate aceste produse și oamenii știu foarte bine acest lucru ameliorează siptomele dar nicidecum nu pot vindeca boala care se dezvoltă în continuare indiferent câte produse veți consuma.

Și mai ales foarte important și cu siguranță toți oamenii știu acest lucru este că nu toate simptomele se ameliorează iar ameliorarea acestora se face prin "amorțire și adormire".

Deci știind acest lucruri nu pentru că vi le spun eu ci pentru că fiecare dintre voi a simțit asta uitându-vă în poșeta voastră sau în sertarul cu medicamentele pe care le consumați, prin faptul că regulat mergeți la medici care par că "nu vă găsesc nimic" care să justifice un diagnostic just al bolilor fizice bazat doar pe simtomele acuzate rezultă foarte clar că oamenii conviețuiesc azi cu depresia.

Însă dacă a trecut o perioadă și a apărut așa zisa obișnuință și aveți încredere că veți putea duce depresia în spate toată viața, vă rog să vă gândiți de două ori pentru că depresia evoluează în diferite forme și stadii iar unul din ultimele stadii este apariția suicidului.

Știu că aparent veți zice că nu veți ajunge voi la asta însă nepăsarea, ignorarea prin netratarea acesteia inevitabil duce chiar dacă nu către un sfârșit tragic către o viață lipsită de sens.

Deci vă rog să nu vă închipuiți că puteți trăi cu depresia și să aveți curajul să vă confruntați cu ea abordând tehnicile cele mai eficace pentru tratarea și eliberarea voastră.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie