Distribuie aceste articol!
Pin It

  43115270 923978724454470 2137990627814539264 nDivorțul, o modalitate de a renaște?

Cred că statisticile au demonstrat clar că România este o țară lipsită de IUBIRE.

Divorțul este o acțiune absolut normală cu care partenerii se confruntă la fel ca și nunta, botezul, etc.

Ce se întâmplă după divorț?

Întotdeauna unul dintre parteneri va suferi pentru că pare nedreptățit pe când celălalt iese absolut aparent învingător și bucuros că…a scăpat de acel calvar.

Aceste lucruri se întâmplă datorită faptului că primul se crede înșelat, abandonat, păcălit, mințit pe când cel de-al doilea se vedea asuprit , jignit, încătușat.

Se va duce o luptă pe de-o parte primul va încerca să arate suferința să caute compasiunea și faptul că a făcut…totul pentru ca această relație să funcționeze iar celălalt exact același lucru adică și el/ea a făcut orice ia fost cu putință ca să țină o relație funcționabilă.

Trecând la un moment dat peste toate apare întrebarea ce vor face acești oameni în continuare și bine-nțeles răspunsul oficial este că…niciodată eu nu vor mai iubi și deocamdată vor sta singuri să e regăsească pe ei însăși.

Acest răspuns este doar o altă minciună în viața lor pentru că amândoi vor căuta cu disperare o altă relație ca să se…salveze, iar acest lucru spune multe despre ei.

De aceea divorțul nu mai este o noutate pentru că azi oamenii divorțează pe parcursul vieții chiar de două sau de trei ori iar acest lucru va deveni o formalitate până când vor înțelege că iubirea nu se găsește dar așa cum vor ei însă mai degrabă va dispărea căsătoria decât să recunoască oamenii așa ceva.

mai rămâne un singur lucru de vorbit ca să demonstreze ceea ce spun și anume că oamenii cu adevărat se cunosc doar atunci când divorțează, pe treptele tribunalului.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie