Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nDivorțul o soluție a problemelor de zi cu zi?

Stresul psihic a acestor timpuri datorat multelor situații în care oamenii se expun duce inevitabil la o asemenea întrebare.

Rutina, certurile datorate răbufnirilor încărcăturilor de zi cu zi, traumele și frustrăril cărate din trecut și nerezolvate face ca oamenii să ajungă în situația în care pare că divorțul va fi o soluție la toate problemele vieții.

Acest lucru se poate baza și pe falsa recunoaștere a faptului că la începutul relației nu au ales bine, lucru care se traduce că dacă acum ar găsi cu adevărat iubire poate greutățile vieți nu ar mai fi așa mari.

Totul este perfect adevărat până la ridicarea unei întrebări absolut logice dacă oamenii ar accesa atât IQ-ul cât și EQ-ul și anume ce îi face pe oameni să credă că acum în această situație ar putea alege cu adevărat ceva bun în ceea ce înseamnă iubire.

Răspunsul va fi unul hilar pentru că oamenii se vor baza mai mult pe EQ știind tocmai că în trecut sau bazat pe IQ cu alte cuvinte prima dată au ales din nevoie dar acum aleg pe ceea ce simt.

Dacă ne raportăm la ceea ce spuneam mai sus și anume că în astfel de stări tensionate oamenii decid să divorțeze rezută faptul că de fapt emoțiile nu pot fi corect având de fapt o lipsă majoră de acuratețe pentru a simți cu adevărat că alegerea făcută este una corectă iar demonstrarea celor spuse de mine se face prin însăși vocile celor care au divorțat și au ales de fapt mai rău decât ceea ce au avut înainte.

Rezultă astfel că divorțul nu este o soluție la problemele voastre ci doar însăși rezolvarea problemelor de zi cu zi care de fapt erodează relația pe care o aveți este indicat să le vindecați, mai puțin fatunci când oamenii recunosc faptul că de fapt la început au ales relația pe un interes care nu justifica căsătoria deci aparent bazându-se pe IQ și anume interese raționale iar atunci apare o altă întrebare și anume ce IQ ar putea să aibe un astfel de om care își distruge cu bună știință EQ-ul???

Rezumând cele spuse reiese clar faptul că înainte de a vă gândi la un divorț trebuie să luați toate măsurile pentru a vindeca toți factorii posibili determinanți care pot afecta psihicul în luarea unei decizii corect și astfel că indiferent de decizi sau concluzia când se ajunge la sfârșit să puteți fi siguri că ați făcut exact ceea ce a trebuit fără a vă afecta într-un fel sau altul viața.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoarea

Dr. Cătălin Ilie