Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 10Faceți doar ceea ce puteți, nu merită efortul, totul este trecător.

Azi apar tot felul de speakeri motivaționali care vă îndeamnă să vă doriți mai mult iar aceștia par să vă dea energia în care să vă doriți mai mult pentru că meritați mai mult se naște astfel o întrebare foarte sinceră în care ceea ce meritați reprezintă o viață frumoasă însă ce înseamnă acest lucru.

Nimeni nu poate defini ce reprezintă o viață frumoasă iar oamenii întrebați invocă banii, lucrurile materiale, sănătate și chiar o relație frumoasă și ideal ar fi să le aveți pe toate dar de multe ori oamenii se mulțumesc și cu unul dintre ele.

Evident că în funcție de starea în care sunteți apar prioritățile și astfel că statistic prima dată oamenii aleg banii, apoi sănătatea, etc.

Din păcate se pierde esența, esența vieții în care frumusețea unei vieți frumoase este chiar simplitatea și aici vor apare din nou contradicții…pe lucrurile materiale, astfel că viața poate fi frumoasă dacă ai o casă, o mașină etc. 

Cred că nu este prima dată când vă spun voalat că fiecare trebuie să se întindă exact cât îi este plapuma, iar acest lucru este nu pentru că nu meritați sau ne veți putea mai mult!

Mai mult înseamnă stres, lipsa timpului personal, îndatoriri, credite, compromis și toate aceste lucruri chiar dacă sunt ignorate pentru că veți reuși, veți reuși să aveți o casă mare, o mașină frumoasă, o poziție sau o funcție socială importantă etc., toate acestea vor veni la pachet cu afecțiunile psihice.

Deci cât de mult merită să aveți de toate dar să fiți bolnav psihic și sper că înțelegeți că bolile psihice sunt mult mai grave și mai periculoase decât toate celelalte boli fizice.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie