Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nGelozia este o boală psihică!

Indiferent sub ce formă se manifestă și la ce intensitate aceasta este o boală psihică bazată pe lipsa stimei de sine , pe traumele trecutului și bine-nțeles dezvoltarea unei forme de paranoia.

Acceptarea geloziei în relații nu face altceva decât să hrănească și să dezvolte această boală și mai mult.

Indiferent de cât de mult luptați pentru a demonstra , justifica aberațiile geloziei nu veți face altceva decât să le multiplicați și intensificați.

Evident că persoanele geloase știu încă de la început de prezența acestei boli în viața lor , ei încercând să o mascheze sau să o ascundă pentru că dezvăluită încă de la început aceștia vor fi evitați rămânând astfel izolați.

De aceea o introduc treptat, foarte ușor ca aproape făcând parte din viața relației de cuplu ajungând ca viața să devină un calvar trăită alături de aceste persoane.

Gelozia este o boală psihică ea putând fi tratată doar de specialiști dar acest lucru pare imposibil datorită faptului că geloși niciodată nu vor recunoaște acest lucru dimpotrivă vor arunca vina asupra partenerilor că ei sunt cei care sunt bolnavi psihic.

Timpul nu face altceva decât să îi izoleze ei devenind insuportabili, dar boala nu se va vindeca deci vor trebui să înceapă din nou și din nou alte relații astfel încât ei să poată să își ducă această boală mai departe.

Vă repet faptul că gelozia se poate vindeca însă depinde de voi cât de repede acceptați și recunoașteți această boală sau puterea pe care o aveți pentru a îndruma persoanele bolnave să intre în terapie.

Pentru această boală terapia care funcționează cel mai bine este terapia cognitiv-comportamentală, terapia Gestalt precum și terapia Pozitivă

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin ilie