Distribuie aceste articol!
Pin It

 60038733 1047846192067722 8074155933678174208 nÎncrederea în sine și stima de sine, azi sunt două lucruri complet diferite!

Azi oamenii trăiesc cu o stimă de sine crescută, societatea dictează acest lucru și dacă bine-nțeles poți și ai aceasta aparent poate fi adevărată însă adevărul este că stimă de sine este falsă.

Clădită pe traumele trecutului, pe nevoile de A FI și A AVEA ,dorința de a demonstra că se poate întotdeauna mai mult, oamenii sunt nevoiți să ascundă slăbiciunile, lipsurile, etc.

Așa că , încet chiar dacă la suprafață aparent totul este bine încrederea în sine scade.

Acolo unde oamenii se zbat să aibe reușite evident apar și eșecurile care se adună sedimentând în subconștientul care așteaptă nerăbdător să iasă la iveală.

Nu trebuie să vă demonstrez cele spuse științific, trebuie doar să vă uitați în jurul vostru , femei disperate după operații plastice, oameni care aparent sunt bine dar se sinucid și exemplele pot continua însă cea mai clară dovadă este prezența geloziei în viața fiecărei familii care demonstrează indubitabil lipsa încrederii în sine.

Evident există atâtea metode de a masca lipsa stimei de sine , hainele scumpe, așa cum spuneam operațiile estetice, crearea unui alter-ego, bârfa , găsirea persoanelor respectiv cazuri în care oamenii suferă mai mult decât voi, curvia  și foarte multe astfel de lucruri însă toate acestea la un moment dat nu mai au nici un efect iar subconștientul va scoate la suprafață stima de sine scăzută manifestându-se prin diferite afecțiuni psihice.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie