Distribuie aceste articol!
Pin It

 60576613 1054943711357970 393082450676285440 nInfluențează condițiile meteo bolile psihice?

Azi oamenii, precum și oamenii de știință caută să găsească cauza bolilor psihice, cu alte cuvinte se caută un vinovat.

Studiile demonstrază incert și nesigur faptul că serotonina contribuie la lipsa de fericire a oamenilor în viață și uite așa pare să rezulte faptul că vremea urâtă poate aduce în viața oamenilor starea de tristețe, melancolie, etc.

Dacă oamenii ar avea curajul să recunoască adevărul că atunci când ești în atacuri de panică, anxietate, depresie nu mai contează dacă plouă, e soare, ninge sau răsar ghioceii ca să nu mai vorbim de faptul că în bolile psihice nu contează că ai mașină, bani, casă, căsătoriți, copii sau funcții sociale, cred că oamenii de știință nu ar mai consuma timpul, resursele umane și financiare să găsească diferiți vinovați externi de atâta vreme.

Evident că ar fi absolut minunat să putem să găsim un vinovat principal pentru declanșarea și evoluția bolilor psihice sau orice altceva sau altcineva în afară de însăși deciziile, acțiunile și modul cum vă trăiți viața.

Mai mult decât atât încăpățânarea cu care oamenii cred că ei niciodată nu au boli psihice și chiar dacă le au invocă alte boli fizice îngreunând până la imposibilitatea vindecării bolilor psihice prin amânare.

De aceea orice descoperire senzațională în care se poate găsi un vinovat este atât de apreciată și îmbrățișată de oameni chiar dacă soluțiile indiferent că sunt medicamentoase sau tratamente naturiste pot aborda această latură încă nefinalizată sau demonstrată științific .

Iar ca argument indubitabil ar trebui să vă răspundeți toți, toți cei care ați încercat diferite tratamente pentru creșterea serotoninei dacă acest lucru va adus bucurie și fericire în viață atunci când plouă sau este înorat.

Și ca să finalizez cu un argument absolut imbatabil în lumea științifică chiar dacă face parte din lumea reală am să repet ceea ce spuneam și anume faptul că atunci când apar bolile psihice nu mai contează cum e vremea, situația materială sau socială deci toți acești factori nu ne influențează viața ci boala boala psihică influențează direct viața umană.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică 

Timișoara

Dr. Cătălin ilie