Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 04Iubirea nu înseamnă suferință deci gelozia este boală!

Din păcate iubirea nu este așa cum este creionată de filme, muzică sau cărțile de dragoste.

Iubirea este atât de simplă și frumoasă , constantă și eternă încât este de-a dreptul plictisitoare de aceea dacă azi cineva ar cânta despre o iubire în care a întâlnit jumătatea care este cea mai minunată persoană tocmai pentru că îl/o întregește și au trăit până la adânci bătrâneți este absolut normal ca pe nimeni să nu îl intereseze această melodie.

La fel și cu filmele sau cărțile, dar tocmai pentru a avea parte de suspans, acțiune, deznodământ și un final care poate fi fericit sau trist iubirii i se dau alte sensuri nerealiste tocmai pentru a vă satisface lipsa acesteia din viața voastră.

Gelozia devine astfel o boală gravă prezentă fiind în relațiile de cuplu și indiferent de ce parte a baricadei vă aflați în gelozie fie că sunteți sau că acceptați în primul rând se demonstrează indubitabil lipsa iubirii din relație cât și faptul că suferiți de afecțiuni psihice.

Gelozia se bazează pe două mari afecțiuni psihice, lipsa stimei de sine precum și paranoia iar acceptarea geloziei în relație se bazează doar pe lipsa stimei de sine precum și sentimentele de vinovăție anterioare prin traumele trecutului și chiar lipsa de afecțiune în copilărie.

Și ca să fiu foarte explicit să nu mai existe nici o scuză explicativ am să vă spun că, chiar dacă aveți dreptate si partenerul / partenera dă semnale că vă înșeală nici un om sănătos la minte nu ar urmări, acuza, învinovăți etc. pierzând timp din viața lui pentru a demonstra înșelăciunea precum nici un om sănătos nu ar putea irosi o clipă din viața lui stând lângă cineva care îl acuză din senin de lucruri absolut imaginare și toate acestea în numele iubirii conform sloganului că nu există iubire fără un pic de gelozie.

Din păcate însă fiecare înțelege doar ceea ce vrea din gelozie dar și din…iubire, cât despre bolile psihice din păcate nu le puteți accepta făcând parte din viața voastră ele fiind considerate o rușine necesară.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie