Distribuie aceste articol!
Pin It

 45553269 941347112717631 7647624294880509952 nIzolarea poate determina probleme psihice?

Există deja prea multe studii care au demonstrat acest lucru iar izolarea a constituit la un moment dat chiar un mijloc de totrtură pentru oameni pentru că izolarea reprezintă confruntarea cu cele mai negre gânduri pe care omul le are cumulate dealungul timpului în subconștient.

Evident izolarea pe timpul carantinei nu seamănă cu izolarea în camere de pușcărie însă chiar dacă aveți acces la tehnologie multimedia, aveți parteneri de discuții virtuali sau reali, izolarea impune anumite restricții atât în deplasare, mișcarea în anumite activități precum și în comunicare astfel că  această izolare scoate omul din rutina benefică putând crea dezechilibru în gândire și în comportament.

Din păcate este foarte greu de accesat partea pozitivă a izolării în care oamenii ar putea să își găsească liniștea tocmai prin ieșirea din tumultul cotidian, lecturarea unor cărți plăcute, închegarea unei relații stabile cu partenerul de viață,etc.

Se pare că în izolare oamenii au o atracție mai mare către negativ astfel că urmăresc știrile negative, au discuții distructive și binențeles acest lucru se întâmplă în căminul conjugal unde se desfășoară izolarea care devine părtașă tocmai la posibilitatea terminării relației în care oamenii sunt.

Toate aceste lucruri sunt puse pe baza faptului că oamenii par că înțeleg sensul și esența vieții în care cu adevărat contează doar lucrurile importante și care aduc fericirea însă la fel de ușor uită toate aceste lucruri atunci când ies din izolare.

De aceea indiferent că vă aflați în "libertate" sau în izolare soluția ar fi să eliminați cât mai repede gândurile negative, încărcătura și traumele ce le purtați și dezvoltați de atâta timp astfel ca niciodată acestea să vă poată afecta atât fizic cât și psihic.

Confruntarea cu acestea este o altă poveste însă pentru că oamenii cred că știu ce este mai bine pentru ei, astfel că apare negarea și evident nevoia de a se minți atât pe ei cât și pe cei din jurul lor găsind vinovați în oricine și orice doar să se elibereze de povara ce o duc.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie