Distribuie aceste articol!
Pin It

60344280 1052398861612455 9033540495325790208 nLa cine, cum și când apar atacurile de panică?

La această întrebare răspunsul va fi departe de a vă simți ușurați pentru că atacurile de panică apar la oricine indiferente de vărstă, sex, religie, situație financiară, socială,etc.,cu alte cuvinte atacul de panică apare la toată lumea mai devreme sau mai târziu.

Ceea ce nu știți și din păcate cercetătorii nu au spus este faptul că atacul de panică nu este primul semn al bolilor psihice ci este de fapt indicatorul că problemele psihice deja există și sunt instalate în viața voastră.

Ca să vă fie mult mai ușor să înțelegeți am să fac o analogie simplă și anume că atunci când te dor dinții, stomacul sau orice altceva și mergeți la doctor voi nu veți preveni ci veți trata ceva ceea ce deja există, de aceea medicii tot avertizează oamenii să își facă controale anuale chiar dacă nu au simptome.

Din păcate în cazul bolilor psihice ce reprezintă un subiect tabu, nici nu poate fi vorba de așa ceva dar revenind la atacul de panică el este semnalul clar că în viața voastră sunt deja instalate problemele psihice.

Grav este faptul că nici atunci când specialiștii vă semnalează subtil să consultați un psihoterapeut atunci când ajungeți la urgențe și faceți tot felul de analize și examene care nu identifică nimic bolilor cunoscute corpului vostru, tot nu puteți accepta și lua în seamă acest lucru.

Atacurile de panică apar când oamenii se confruntă cu o problemă indiferent de ce natură sau intensitate și nu pot face față acesteia iar ca să înțelegeți mai bine, problema cu care vă confruntați voi poate părea de-a dreptul hilară pentru alții astfel încât voi ar trebui să înțelegți că de fapt nu problema cu care vă confruntați determină atacul de panică ci problemele trecutului care au favorizat această stare iar în momentul atacului, corpul nu mai poate beneficia de mecanismele de apărare.

Atacul de panică poate apărea oricând și oriunde însă ceea ce este foarte grav și vă rog să înțelegeți foarte bine ceea ce am să vă spun, chiar dacă se manifestă brutal și durează doar maxim 14 minute ( ceea ce simțiți toată ziua este altceva dar nu intru în detalii acum) după ce apare în viața voastră de mai multe ori și vedeți că de fapt nu vi se întâmplă mare lucru vă obișnuiți sau chiar îl ignorați iar acest lucru este enorm de grav prin faptul că, cu cât bolile psihice evoluează procesul devine aproape ireversibil.

Vă rog să înțelegeți foarte bine că atacul de panică sau orice altă problemă psihologică NU SE POATE TRATA DE LA SINE și indiferent cât citiți sau studiați sau chiar ce produse naturiste sau farmaceutice veți folosi repet indiferent cât de puternici credeți că sunteți fie că vă bazați pe forța fizică, intelectuală, financiară, etc. odată apărute aceste probleme indică faptul că vă este afectat psihicul și în astfel de situații din păcate doar specialiștii se pot ocupa de aceste probleme atâta timp când nu devine prea târziu.

În aceste cazuri "niciodată nu este pra târziu" nu are valabilitate.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătătlin Ilie