Distribuie aceste articol!
Pin It

 646x4042Mai presus de orice este gândirea?

Modul cum gândesc oamenii îi face să se diferențieze iar curios este faptul că toți oamenii cred că gândesc bine cu toate acestea oamenii diferă atât de mult și pe scara intelectuală, emoțională sau socială.

Foarte ciudat însă este faptul că, cu toate că oameni cred că gândesc bine ajung totuși să ia decizii foarte greșite și tocmai pe aceste decizii greșite apar toate problemele medicale ale acestei planete.

Evident că toate bolile sunt grave însă mai grav decât orice este chiar boala gândirii și ca să fiu mai explicit lăsând metafora deoparte de fapt în bolile psihice este cunoscut termenul că "oamenii ajung să gândească mult, prost și fără rost" de aceea în formele grave se intervine medicamentos pentru a înlătura gălăgia, zgomotul gândirii sau tumultul și învălmâșeala gândurilor.

Repet faptul că absolut nimeni nu își poate imiagina că există posibilitatea să gândească prost de aceea toți oamenii cred că indiferent ce problemă psihică ar avea se poate rezolva de la sine iar asta este absolut cel mai eronat lucru.

Toate problemele bazate pe agitație, nervozitate, apatie din timpul zilei precum și insomniile din timpul nopții, dezechilibrul alimentar respectiv fizic înainte de a căuta alte explicații și investigații medicale fizice pleacă de fapt de la tulburările psihice iar ca să nu fie discuții pe baza problemelor psihice în care oamenii cred că doar unii pot avea așa ceva iar ei nicidecum am să vă spun că toate problemele psihice pleacă de la gândurile greșite care se transformă în acțiuni proaste cu efecte devastatoare asupra oamenilor.

Ca să fiu și mai explicit, fuga pentru a îndeplini nevoile A AVEA și A FI supun mintea unui stress care pune poresiune asupra corpului ducându-l în zona suprasolicitării astfel că lipsa odihnei duce la toate stările enumerate mai sus, grijile nevoilor banilor, apăsarea creditelor și datoriilor, extenuarea prin erodare a unei relații lipsite de iubire în care fiecare om a crezut că face cea mai bună alegere în ceea ce înseamnă jumătatea sa duce la un moment dat la apariția bolilor psihice.

Bolile psihice prima dată determină boli fizice și după ce veți investiga toate simptomele fizice și încerca să le vindecați pierzând timp important în lupta directă cu bolile psihice ajungeți la concluzia că există posibilitatea să vă fie afectată mintea.

Nici măcar atunci oamenii nu sunt conștienți de gravitatea problemei sperând că există un medicament, ceva care să le rezolve această problemă dar se vor lovi de o realitate cutremurătoare.

Aveți grijă la modul de gândire care vă poate afecta însăși întreaga viața.

Cabinet Psihoterapie și psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie