Distribuie aceste articol!
Pin It

 45610248 941879819331027 4806728841345105920 nPoți ajuta un om care are afecțiuni psihice?

Acest lucru este imposibil pentru voi și aceasta se datorează faptului că oricum ați acționa și pe ce vă bazați atunci când acționați îi va face și mai mult rău.

Cei care au afecțiuni psihice caută la început oameni pe care să se descarce și chiar dacă voi veți lăsa ca acest lucru să se întâmple ei se vor încărca și mai mult.

Apoi aceștia vor căuta compasiune și chiar dacă vă veți oferi umărul pe care ei să plângă cu cât se victimizează mai mult cu atât le va fi mai rău.

Chiar dacă acțiunile voastre vor fi invers adică când ei vor căuta vinovați voi veți riposta iar când ei se victimizează voi încercați să îi motivați pozitiv tot de rezultate foarte negative veți avea parte.

Indiferent că voi ați trecut prin “ceva asemănător” acest lucru nu vă face specialiști și chiar dacă ați auzit voi de “medicamente tămăduitoare” acest lucru nu le va vindeca boala.

Indiferent relația în care sunteți cu ei , frați , părinți, fii , prieteni, colegi, etc. ajutorul vostru nu le poate fi de folos.

Singurul ajutor pe care puteți să îl dați acestor oameni care au afecțiuni psihice este să…

Dar vedeți deja deviem și pare astfel că atunci când vorbim de afecțiuni psihice parcă discutăm de o entitate, ceva ce nu se poate întâmpla, etc., ceva ce nimeni nu poate accepta că apare în viața lui.

Cu alte cuvinte mai degrabă apare cancerul în viața oamenilor, o boală de stomac ca să nu mai vorbim de afecțiunile cardiovasculare decât să vorbim de afecțiunile psihice.

Deci singurul lucru care îl puteți face voi ca să ajutați un om cu afecțiuni psihice devine una dintre cele mai mari înjurături, defăimări sau  batjocoriri, “ du-te la un psiholog” ( Ps: adică psihoterapeut că el este singurul care rezolvă problemele psihice asta ca să nu mai spuneți că nu ați știut).

Vedeți din păcate ajutorul vostru este nu îl poate ajuta în asemenea afecțiuni ba mai mult, deveniți responsabili acuzați chiar de ei “ că dacă le-ați fi spus mai devreme…” astfel că aceste afecțiuni psihice chiar că devin niște entități care acționează în mod extraterestric de neînțeles și acceptat pentru noi specia…umană.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin ilie