Distribuie aceste articol!
Pin It

 73498006 1196664103852596 7105595170107686912 nRelații toxice!

Toată lumea vorbește azi despre relațiile toxice iar acest cuvânt se împrăștie ca un virus devenind o scuză concludentă pentru o relație care nu a funcționat.

De fapt oamenii se exonerează de vina participării la o astfel de relație iar definiția de relație toxică parcă incriminează în totalitate pe celălalt partener.

Adevărul că în relațiile umane amândoi sunt de fapt de vină în egală măsură iar cel care se crede curat este vinovat direct pentru că a acceptat aceste lucruri toxice în viața lui.

“ La început era altfel” nu mai poate fi valabil în vremurile de azi în care toți oameni sunt pe repede înainte deci măștile pică mai repede decât v-ați cunoscut.

Însă oamenii se căsătoresc mai repede decât să se cunoască unul pe celălalt și atunci intră în joc “ lasă că îl schim eu” iar pe baza acestor lucruri  relația devine toxică.

Fiecare dintre parteneri face jocurile lui, strategiile și manipularea pentru a domina relația și toate acestea în detrimentul iubirii.

Culmea culmilor este că oamenii folosesc termenul de IUBIRE tocmai pentru a îmbolnăvi relația pentru că toate acele lucruri murdare se fac “din dragoste către celălalt partener”

Ieșind din relații toxice plângeți și suferiți nu pentru că ați fost păcăliți ci pentru că nu ați reușit să faceți ceea ce credeați că veți face.

Nici un om nu poate fi păcălit decât dacă este prost iar cum în România nu există proști singuri vă incriminați atunci când alegeți de la început cu bună știință o relație bolnavă.

Însă, totul e pe interes iar interesul vostru poate accepta compromisuri dar mai devreme sau mai târziu veți înțelege că aceste compromisuri vă fac viața toxică voi înșivă devenind toxici.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie