Distribuie aceste articol!
Pin It

 2020 06 10Relațiile pot vindeca bolile psihice?

Am să pornesc de la simplu fapt că în cabinet ca una din metodele de a se vindeca recomand oamenilor o relație.

De foarte multe ori regăsesc oamenii cu problemele psihice aflându-se singuri în această viață însă de cele mai multe ori se află în relații compromise.

Deci, vindecă o relație problemele psihice?

Întotdeauna începutul este altfel, iar acel început este miraculos probabil de aceea oamenii încep multe relații și le termină la fel de repede precum le încep.

Acel început este vindecător...dar de moment, pentru că în acel început uiți de grijile de zi cu zi, de problemele financiare, de rutina dintr-o relație compromisă( de aceea oamenii curvesc), etc.

Însă toate aceste lucruri exact ca și la o relație compromisă sunt doar la început deci problemele psihice vor reapare imediat după consumarea acesteia, pentru că ceea ce de fapt vindecă este iubirea iar pentru că nu există o explicație științifică a acestui fenomen am să îmi asum eu acest lucru.

Iubirea aduce liniște astfel că oamenii care se iubesc nu vor mai fi agitați, iubirea satisface toate nevoile umane deci nu se vor mai căuta nevoile financiare financiare, oamenii care se iubesc nu mai pot să fie invidioși, nu mai pot intra în competiții pentru diferite posturi de lucru sau urcare pe scara ierarhică socială, nu mai pot cleveti sau bârfi tocmai pentru că ei preferă să petreacă timpul cu ceea ce reprezintă iubirea lor adică jumătatea lor și exemplele pot continua pe acest drum la infinit.

Deci o adevărată relație sănătoasă din toate punctele de vedere în care există iubire este foarte bine sigilată și nicidecum nu poate lăsa ca toate problemele de zi cu zi să afecteze psihicul uman.

Sper că toate lumea înțelege faptul că problemele psihice sunt doar probleme pe care oamenii și le produc și favorizează prin toate traumele, deciziile,acțiunile și nevoile nesecate de zi cu zi la care se adaugă stressul unei vieți trăite pe fugă!

Însă trebuie să știți că la fel cum oamenii cred că știu psihologie acelasi lucru cred că știu și despre iubire!

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie