Distribuie aceste articol!
Pin It

56157827 1026807457504929 7949109000237219840 nRespectul este cel mai important lucru într-o relație?

Pentru buna funcționare a unei relații de familie complexul RESPECT-COMUNICARE-SEX are cel mai important rol în păstrarea echilibrului.

Acest complex trebuie să fie 100% funcțional și în egală măsură alicat relației pe care oameni o au, însă datorită timpurilor în care trăim azi apar dezechilibre care duc la certuri, terminarea relațiilor, divorțuri etc.

Indiferent care dintre cei 3 factori suferă modificări atrage după sine în timp alterarea relatiilor.

Oamenii caută de fiecare dată să găsească motivul pentru care o relație se termină și bine fac pentru că acest lucru dacă ar fi făcut corect ar putea ajuta la depășirea situației fără traume majore precum și la evitarea repetării unor greșeli, acțiuni care ar produce același lucru în relațiile ulterioare.

Din păcate oamenii se focusează pe alte lucruri care par greșite ba mai mult caută vinovați pentru a se justifica.

În realitate trebuie să vizualizați cei 3 factori și binențeles unde sa produs dezechilibrul iar apoi totul devine foarte simplu.

Nu există o ordine anume sau un factor mai important ca altul dar așa cum spuneam de fiecare dată primul lucru care se degradează chiar dacă nu pare așa este respectul.

Aceasta se întâmplă datorită faptului că întotdeauna la începutul relației este altfel iar acest altfel se pierde odată cu apariția certitudinii că sa format o relație.

Această lipsă de respect atrage după sine o comunicare care nu este corectă determinând până la urmă diminuarea sexului.

Oamenilor le este foarte greu să accepte aceste lucruri tocmai pentru în realitate dacă nu îți respecți partenerul de viață de fapt nu te respecți pe tine însuți și cred că este destul de evident că niciodată un om nu poate accepta așa ceva.

Deci, vor exista alte scuze decât acceptarea adevărului care duc la continuarea unei relații care se degradează treptat până la pierderea definitivă a stimei de sine.

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie