Distribuie aceste articol!
Pin It

 646x4042Sărăcia sau bogăția un motiv al bolilor psihice?

Curios dar în timpurile îndepărtate cei bogați erau cei cu afecțiuni psihice iar apoi acest lucru sa considerat mai frecvent la săraci, însă azi bolile psihice nu mai au granițe.

De fapt nici în trecut nu avea hotare, însă oamenii nu erau atât de disperați în goana după A AVEA sau A FI și se diferențiau foarte bine unii de alții astfel că nu întruneau toate condițiile apariției bolilor psihice, ele fiind mai rare.

Evoluție sau involuție este întrebarea care se ridică cu adevărat în aceste timpuri iar azi faptul că azi majoritatea populației universului este formată din pătura mijlocie bazată evident și ghidată în viață după NEVOILE nesecate face ca cele două ingrediente majore A FI sau A AVEA să se amestece ca un tot unitar și să favorizeze apariția acestor boli psihice.

STRESSUL a fost denumit boala secolului însă acest lucru este greșit pentru că stresul este doar un simptom care declanșează ATACUL DE PANICĂ, ANXIETATEA ȘI DEPRESIA și aceste boli psihice sunt de fapt bolile secolului.

Vedeți și înțelegeți cât de subtil se încearcă evitarea bolilor psihice?

Stresul face parte din viața de zi cu zi a unui om harnic, ocupat, preocupat sau implicat, unui om de carieră, unui om de viitor, unei familii moderne deci nicidecum nu poate fi invocat ca boală psihică dar acesta este principalul vinovat al apariției bolilor psihice.

Cine determină cu adevărat stresul?

Indiferent de motivele invocate veți observa la o analiză atentă că la bază sunt doar NEVOILE A FI și A AVEA.

Nu o să puteți acuza pe nimeni de situația în care vă aflați decât pe voi înșivă pentru că această societate indiferent de toate conspirațiile și supozițile posibile se exonerează prin ceea ce înseamnă doar...NEVOILE VOASTRE!

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin Ilie