Distribuie aceste articol!
Pin It

33785638 824874644364879 4321778401712013312 nSe pot vindeca bolile psihice???

Toate bolile psihice se pot vindeca definitiv dacă se acționează încă de la începutul apariției lor.

Însă oamenii niciodată nu știu când apar acestea sau cel puțin așa susțin când ajung la doctori în faze tardive.

Ce este grav însă este faptul că în acest caz sloganul niciodată nu este prea târziu nu este funcțional pentru că cu cât avansează bolile psihice cu atât devin mai nevindecabile.

Niciodată bolile psihice nu evoluează cu o formă maximă acută, întotdeauna ele sunt cronice și încep cu o instalare lentă.

Neglijarea, nepăsarea, neinformarea corectă sau ce este cel mai grav faptul că oamenii cred că au alte probleme fizice doar să înlocuiască problemele psihice care sunt un tabu fac ca acestea să devină coexistente în viața umană.

Și mai grav decât atât este că oamenii cred că doar medicamentele îi poate trata acordând acestora încrederea maximă și uitând faptul că în bolile psihice factorul important în vindecare sunt tocmai ei.

Și aici apare însă o problemă datorită faptului că până să ajungă la formele grave oamenii cred, doar cred că prin delăsare ei fac ceva pentru ei citind doar niște articole sau cărți cu specific psihologic crezând că vor găsi soluția pentru ei și uitând că de fapt problemele lor pleacă din negarea, nerecunoașterea, acoperirea lor prin mecanismele de apărare.

Evident că bolile psihice au la bază o problemă care poate fi o traumă, o decizie greșită luată pe fugă, etc. care se manifestă la început prin agitație majoră, căutarea de soluții de eliberare, etc.

Apoi apare stressul, insomniile, si atacurile de panică care imediat sunt urmate de anxietate , depresie , paranoia și toate pleiada bolilor psihologice enumerate în DSM.

Am scurtat descrierea evoluției pentru că fiecare dintre voi știe exact ceea ce spun, eu dându-vă doar niște puncte de reper și chiar și atunci când oamenii se mint pe ei însăși spunând sau căutând alte afecțiuni la specialiști de fapt fiecare știe că are o afecțiune psihică pe care nu o recunoaște.

Repet faptul că toate bolile psihice au vindecare doar dacă se acționează cât mai repede asupra lor, asupra factorilor determinanți și nicidecum asupra simptomelor create de ele.

Cabinet psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

Dr. Cătălin ilie