Distribuie aceste articol!
Pin It

45553269 941347112717631 7647624294880509952 n

Slăbitul poate provoca probleme psihice?

Evident că orice deviere de la cursul normal făcută într-un timp foarte scurt poate provoca atât dezechilibru fizic cât și psihic, însă întrebarea ar fi de ce se produc aceste dezechilibre?

Foarte frecvent oamenii dar și specialiștii pun problemele psihice pe seama factorilor externi ce ne influențează viața, însă se pierde un aspect foarte important.

În aproape toate problemele psihice forma de evoluție a bolilor este cronică și de prea puține ori acută ceea ce atestă faptul că problema există de ceva mai multă vreme în corpul și psihicul uman iar ceea ce ar părea că provoacă boala este de fapt un declanșator.

Foarte mulți oameni au realizat azi indiferent de vârstă că trebuie să slăbească fie că este pentru modul cum arată adică stima de sine fie că este pentru sănătate și indiferent de metoda de slăbire aleasă fie că sunt cure de slăbire, farmaceutic, sport  sau operații sa observat apariția problemelor psihice ca efecte secundare.

Explicația devine foarte simplă atunci când oamenii vor înțelege că îngrășatul excesiv sa produs în timp mai ales după anii 90 datorate alimentației, stilului de viață, etc. iar din păcate slăbitul vor să îl facă cât mai repede posibil dacă se poate.

Acest lucru deja identifică mai multe probleme psihice instalate încă de la început și anume delăsarea, ignorarea semnalelor, aparitia frustrării prin deformarea corporală, nevoia acceptării înaintării în vârstă precum și eșecurile indiferent de situație dar trebuie să subliniez cele mai importante și anume cele în dragoste unde corpul uman din păcate joacă în continuare un rol important fie că face parte din procesul acțiunii sexuale sau în modalitatea de atragere a partenerului.

Astfel că puteți să vă dați seama că problemele psihice sunt deja instalate iar munca grea asiduă cu kilogramele adăugat faptului că oamenii vor să aibe rezultate cât mai repede indiferent de metodă adaugă stresul în care ceasul ticăie în defavoarea voastră este inevitabil ca oamenii să nu clacheze.

Mai mult decât atât, rezultatele pe care oamenii le așteaptă de la slăbit indiferent de metodă niciodată absolut niciodată nu vor fi pe măsura așteptărilor indiferent de ceea ce vi se promite datorită faptului că, corpul însăși a avut o dezvoltare cu înaintarea în vărstă iar slăbitul "doar la burtă" nu poate fi posibil.

Astfel că, chiar dacă ardeți grăsimile în zona abdominală o să rămână la brațe  la fund sau pe picioare, etc. iar cel mai grav lucru este că înainte de a slăbi cu adevărat în anumite zone corporale cel mai mult si mai evident va fi faptul că vă veți "trage la față".

Acest "tras la față" în concordanță cu vârsta și așa cum spuneam odată cu modificarea osaturii, vor avea un efect devastator asupra celor care cred că slăbind devin mai "estetici".

Indiferent de metodă slăbitul cu mai mult de 3 kg pe an, atenție chiar dacă prin sport va provoca o nemulțumire totală datorită rezutatelor care chiar dacă arată o musculatură tonifiată scoate în evidență ridurile, "vergeturile" și binențeles aspectul de "față îmbărânită" ceea ce vă va face să apelați la alte tehnici de acoperire a acestora.

Iar în acest fel demonstrați că intrați într-o vrie a nemulțumirii toatale care vă va provoca probleme psihice gigantice.

Ca dovadă a celor spuse sunt convins că fiecare dintre voi a citit sau auzit faptul că după ce oameni celebrii au dus o luptă cu kilogramele și după ce aparent au reușit  au revenit la kilogramele inițiale anterior avute fie pentru că nu au rezistat psihic tentației culinare care este o luptă foarte grea, fie datorită faptului că au trebuit să își schimbe total stilul de viață ceea ce este aproape imposibil, fie datorită faptului că au realizat că mai bine "plinuți și cu o față vie decât slabi și o față mortuară"

Cabinet Psihoterapie și Psihologie Clinică

Timișoara

dr. Cătălin Ilie